Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

11:12 π.μ.
Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς και πέρνεις χάπια; Η λύση μπορεί να κρύβεται και στις τροφές που επιλέγεις να φας. Εδώ είνα μερικές τροφές που θα σε κάνουν να κοιμηθείς χωρίς χημικές ουσίες.











Κεράσια


Τα κεράσια έχει αποδειχθεί ότι είναι μία αποτελεσματική τροφή στον περιορισμό των προβλημάτων ύπνου. Η μελατονίνη στα κεράσια βοηθά στην αύξηση του χρόνου ύπνου και τη βελτίωση της αποδοτικότητας του ύπνου. Για καλύτερα αποτελέσματα πιες ένα ποτήρι χυμό κεράσι (φρέσκο όχι με συντηρητικά) ή φάε μία χούφτα κεράσια μία ώρα πριν πέσεις για ύπνο! Τα κεράσια διευκολύνουν επίσης την ουρική αρθρίτιδα και την καταπολέμηση του καρκίνου.

Καρύδια


Τα καρύδια είναι μια άλλη πλούσια πηγή μελατονίνης και τρυπτοφάνης που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου. Περιλαμβάνουν επίσης αντιοξειδωτικά που βοηθούν στην προστασία του οργανισμού κατά των ασθενειών, όπως η νόσος του Πάρκινσον, Αλτσχάιμερ, του καρκίνου και του διαβήτη τύπου-2.

Ακτινίδιο

Τα ακτινίδια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, κάλιο, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών. Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση ενός ακτινίδιου την ημέρα, 1 ώρα πριν από τον ύπνο, οδήγησε σε σημαντικές βελτιώσεις στην ποιότητα και την ποσότητα του ύπνου.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου