Ένα υπέροχο κέικ σοκολάτας που δε θα πιστεύετε πως είναι νηστίσιμο
ΥΛΙΚΑ:
ΥΛΙΚΑ:
Για
το κέικ
3/4
φλ. σπορέλαιο
2
φλ. ζάχαρη
3,5
φλ. αλεύρι
2
φλ. νερό (θερμοκρασία βρύσης)
3
κ.σ. ξύδι
6
κ.σ. κακάο
1
κ.γ. αλάτι
2
βανίλιες
2
κ.γ. σόδα μαγειρική
Για το γλάσο:
1
φλ. ζάχαρη άχνη
3
κ.σ. κακάο
1
κ.γ. σπορέλαιο
3
κ.σ. νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το βάζουμε να ψηθεί για 40' περίπου, ή μέχρι να βγαίνει το μαχαίρι μας καθαρό (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέικ. Αν όταν βγει έχει πάνω του κολλημένη ζύμη, το κέικ δεν είναι ακόμα έτοιμο).
- Ετοιμάστε το γλάσο: ανακατέψτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Αν σας φαίνεται πολύ πηχτό, προσθέστε λίγο νεράκι ακόμα.
- Όταν βγάλετε το κέικ από τη φόρμα του, ρίξτε από πάνω το γλάσο και το κέικ σας είναι έτοιμο!
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου