Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

11:13 π.μ.
Μαγειρέψτε μία ενναλακτική συνταγή για ψαρονέφρι με μια μελωμένη σάλτσα από κρασί μέλι και μουστάρδα και δώστε μία ξεχωριστή γεύση στο φαγητό σας.












Υλικά

3 κομμάτια ψαρονέφρι (300 γρ. περίπου το καθένα), κομμένα στα 4
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 ml κόκκινο ξηρό κρασί
2 κουτ. σούπας μουστάρδα τύπου Ντιζόν
2 κουτ. σούπας μέλι θυμαρίσιο
1 κουτ. σούπας θυμάρι ξερό, τριμμένο
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, 
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Πιέζουμε τα κομμάτια από το ψαρονέφρι ώστε να «ανοίξουν». 
  • Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το λάδι και τα κομμάτια του κρέατος στο τηγάνι και τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν πάρα πολύ καλά.
  •  Τα βγάζουμε σε ένα πιάτο και ρίχνουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
  • Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 150 ml νερό, τη μουστάρδα, το θυμάρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, επαναφέρουμε το κρέας στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 6-7 λεπτά ή μέχρι να γίνει και να σωθούν τα περισσότερα από τα υγρά.
  • Ελέγχουμε στο εσωτερικό του: πρέπει να μην είναι ροζ, αλλά προσέχουμε να μην υπερβούμε το σημείο που θα στεγνώσει. 
  • Ρίχνουμε το μέλι και δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά έτσι ώστε να καραμελώσει το κρέας
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με πατάτες βραστές με μουστάρδα, λάδι, μαϊντανό και σουσάμι. Ενναλακτικά με σπειρωτό ρύζι.
Καλή επιτυχία!




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου