Φτιάξτε μια απολαυστική και νηστίσιμη συνταγή ακολουθώντας εύκολα βήματα, σε πολύ λίγο χρόνο με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.
Υλικά :
- 4 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 καρότο ψιλοκομμένο σε καρέ
- 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ
- 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
- 2 φλ. κριθαράκι
- 5 φλ. ζωμό λαχανικών
- 12 μύδια
- 12 γαρίδες
- 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
- λεμόνι
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε τα μύδια. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2΄-3΄ να μαραθούν ελαφρά.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό για 10΄εχοντας τη κατσαρολα σκεπασμενη.
- Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.
0 σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου