Τετάρτη 16 Απριλίου 2014

10:26 π.μ.
Φτιάξτε μια απολαυστική και νηστίσιμη συνταγή ακολουθώντας εύκολα βήματα, σε πολύ λίγο χρόνο με υλικά που βρίσκονται σε κάθε σπίτι.















Υλικά :
  • 4 κουταλάκι της σούπας ελαιόλαδο 
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  •  1 καρότο ψιλοκομμένο σε καρέ 
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο σε καρέ 

  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες 

  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη σε καρέ
  •  2 φλ. κριθαράκι  
  • 5 φλ. ζωμό λαχανικών
  •  12 μύδια 
  • 12 γαρίδες 
  • 2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
  •  λεμόνι

Εκτέλεση:
  • Καθαρίζουμε τα μύδια. Αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες καθώς και το έντερο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ ανακατεύοντας να μην πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για 2΄-3΄ να μαραθούν ελαφρά.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί. Προσθέτουμε τον ζωμό χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά γιατί πιάνει το ζυμαρικό για 10΄εχοντας τη κατσαρολα σκεπασμενη.
  •   Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες. Πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου