Τρίτη 22 Απριλίου 2014

11:26 π.μ.
Το Πάσχα πέρασε και σε όλα τα σπίτια έχουν περισσέψει πασχαλινά κουλουράκια. Εδώ είναι μία πρωτότυπη συνταγή που μπορείς να κάνεις με τα πασχαλινά κουλουράκια










Υλικά

Υλικά για το μπισκότο:
300 γρ. κουλουράκια πασχαλινά
100 γρ. βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση (Toffee):
115 γρ. βούτυρο
150 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 μπανάνες

Υλικά για το γλάσο:
200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

200 γρ. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση:

1)Χτυπάμε τα υλικά για τη βάση στο μίξερ και στρώνουμε σε ένα ταψάκι.

2)Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο για τη γέμιση, προσθέτουμε τη ζάχαρη. ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα.

3)Ανακατεύουμε μέχρι που να γίνει καραμέλα για 3 - 4 λεπτά.

4)Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη βάση.

5)Στρώνουμε πάνω από τη γέμιση 4 μπανάνες κομμένες σε φέτες.

6)Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, λιώνουμε την κουβερτούρα...

7)τη ρίχνουμε πάνω από τις μπανάνες...

8)και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που να πήξει για περίπου 2 ώρες.

9)Μετά διατηρήστε το εκτός ψυγείου για να είναι μαλακή η καραμέλα. 

Καλή επιτυχία..


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου