Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

10:59 π.μ.
Όλο και περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν να έχουν πρόβλημα με την γλουτένη. Έτσι ψάχνουν είτε καλλυντικά είτε τροφές που να μην την περιέχουν.Εδώ είναι μια συνταγή με γλυκά μπισκότα με σοκολάτα χωρίς γλουτένη.












Υλικά
  • 1/4 κούπα Βούτυρο 
  • 3/4 κούπα Ζάχαρη κρυσταλλική
  •  3/4 κούπα Καστανή ζάχαρη
  •  2 Αυγά 
  • 3 κούπες βρώμη
  • 250 γραμμάρια ηλιόσπορους καθαρισμένους
  • 150 γραμμάρια λευκή σοκολάτα 
  • 1 1/4 κουταλάκι γλυκού σόδα 
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα, 
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 
  • ελάχιστο γαρύφαλο σκόνη
  • 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
  •  2 Βανίλιες

Εκτέλεση:

  1. Παίρνουμε τα 200 γραμμάρια από τους ηλιόσπορους και τους χτυπάμε στο μπλέντερ με 4 κουταλιές σούπας από τη ζάχαρη και 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο μέχρι να γίνει μια πάστα.
  2. Ανάβουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα τηγανάκι καβουρδίζουμε λίγο τους υπόλοιπους ηλιόσπορους. Τους κρατάμε στην άκρη.
  3. Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τις υπόλοιπες ζάχαρες. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, τη σόδα, τα μπαχαρικά και την πάστα από τους ηλιόσπορους.
  4.  Στο τέλος ανακατεύουμε στο μείγμα τη βρώμη, τη σοκολάτα και τους ηλιόσπορους που έχουμε κρατήσει, ανακατεύοντας όμως σιγά και με προσοχή για να μην σπάσει η σοκολάτα
  5. .Με ένα κουτάλι ρίχνουμε κουταλιές πάνω σε ταψιά με λαδόκολλα και ψήνουμε για 10-12 λεπτά…

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου