Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

12:43 μ.μ.
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα το πιο λαχταριστό προφιτερόλ .











Υλικά
20 σουδάκια
¾ κούπας αμύγδαλα καθαρισμένα και καβουρδισμένα

Υλικά για σαντιγί
1 μεγάλο κουτί φυτική σαντιγί σε σκόνη (μέσα στο κουτί θα βρείτε δύο φακελάκια)
γάλα όσο αναγράφεται στο κουτί (να είναι πολύ παγωμένο)
2 βανίλιες

Υλικά για τη κρέμα σοκολάτας
1 κιλό γάλα
2 αυγά
240 γρ. ζάχαρη
70 γρ. Νισεστέ
50 γρ. Κακάο
50 γρ. Κουβερτούρα
70 γρ. Φρέσκο βούτυρο
1 βανίλια (άρωμα)

Εκτέλεση
Αρχικά ξεκινάμε με την  κρέμα σοκολάτας. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο γάλα και ρίχνουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, τη ζάχαρη, το νισεστέ και το κακάο. Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα και να ομοιγενοποιηθεί. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνουμε αμέσως τη κουβερτούρα, το βούτυρο, τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και το βούτυρο και να ενσωματωθούν τα υλικά.Στην συνέχεια  τη σκεπάζουμε με μεμβράνη ώστε να  πιάσει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Στην συνέχεια προχωράμε με την σαντιγί. Βάζουμε σε ένα  μπολ το γάλα, τη σαντιγί, τις βανίλιες, και κτυπάμε με το μίξερ  για 5 λεπτά ώστε να πήξει.Βάζουμε στη συνταγή για τουλάχιστον 3-4 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει.


Τώρα είμαστε έτοιμοι για την εκτέλεση του προφιτερόλ. Παίρνουμε  ένα ένα τα σουδάκια και τα γεμίζουμε με σαντιγί  και βάζουμε μια στρώση σουδάκια στο μπολ. Πασπαλίζουμε από πάνω με αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα και προσθέτουμε λίγη κρέμα σοκολάτας. Βάζουμε άλλη μια στρώση σουδάκια γεμισμένα με σαντιγί. Προσθέτουμε ανάμεσα στα σουδάκια λίγη σαντιγί, πασπαλίζουμε πάλι με αμύγδαλα και τέλος προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα σοκολάτας.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου